Történelemportál

Cikkek a Kordokumentum rovatban

A Magyar Televízió felhívására egy néző értékes, az 1956-os forradalom napjaiban készített fényképeket bocsátott a műsorszerkesztők rendelkezésére. A fotók Rötzer Henrik fotóművész alkotásai, a nagyközönség október 23-án az MTV-n ismerheti meg a felvételeket.

Az 1956-os forradalom idején merényletet tervezett Szeged egykori rendőrfőnöke az egyik forradalmár ellen, akit később ki is végeztek.
Kováts József testét a mai napig nem találják.

Olvassa el Horthy Miklós kormányzó 70 éve kiadott hadparancsát, és nézze meg a bevonulásról tudósító korabeli filmhíradókat.

A tárgyalások eredményét augusztus 30-án rögzítették német és olasz nyelvű jegyzőkönyvben, amelyeket a két döntőbíró, valamint a magyar és román külügyminiszter – Csáky István és Mihail Manoilescu – írtak alá.

1937 júniusában, halálos ágyán vallotta be bűnét San Franciscoban a román Ilja Catarau, Miklósy István hajdúdorogi görög katolikus püspök merénylője.

Egy régi tejesüveget fordított ki egy munkagép az Együd Művelődési Központ építkezésén. A képek legalább ötven éve rejtették a titkot, ugyanis az látszik rajtuk, hogy kik vettek részt a kaposvári ötvenhatos eseményekben.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!