Történelemportál

Cikkek a sepsiszentgyörgy aktában

Szeptember 20-án és 21-én tudományos konferenciát tartanak a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében A székely határőrzés évszázadai címmel.

Légi régészeti fényképek Udvarhelyszékről címmel látható hétfőtől a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Lovagtermében a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum vendégkiállítása.

Székely Akadémia címmel előadás-sorozatot indított a sepsiszentgyörgyi RMDSZ és önkormányzat. A nyitó előadást csütörtök este tartotta Vincze Gábor a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

Az 1940. augusztus 30-i II. bécsi döntéssel Magyarország 43 492 négyzetkilométernyi területet kapott vissza, benne Székelyföldet is.

Nem marad Sepsiszentgyörgyön Gábor Áron ágyúcsöve, ugyanis a határozat nem kapott zöld utat a Kovászna megyei tanács ülésén. Vargha Mihály múzeumigazgató elkeseredve jelentette ki, hogy az elmúlt hónapok tárgyalásai hiábavalók voltak.

Bevonulás Sepsiszentgyörgyre, 1940 címmel ma mutatják be József Álmos nyugalmazott tanár, helytörténész legújabb könyvét. A sepsiszentgyörgyi matematikatanárnak ez a nyolcadik könyve, a negyedik önálló kötete.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!