Történelemportál

Cikkek a konferencia rovatban

Gyerekek sokaságát célzottan gyilkolták meg a történelem legelvetemültebb hatalmának mesterlövészei és karhatalmistái az 1956-os forradalom alatt – mondta Kassai Ildikó a Nem haltatok meg hiába címmel szervezett konferencián Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Kmety György (Iszmail pasa)

A héten tudományos konferencián emlékeznek meg a törökországi Kars városában azokról a magyar honvédtábornokokról, akik a 19. század közepén a krími háborúban a törökök oldalán az orosz csapatok ellen harcoltak.

Szeptember 20-án és 21-én tudományos konferenciát tartanak a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében A székely határőrzés évszázadai címmel.

Kínában azt szeretnék, ha az északnyugat-kínai Senhszi tartományban lévő Tungvancseng település, a déli hunok 1600 évvel ezelőtt alapított fővárosa a magyarok zarándokhelyévé válna – mondta el Obrusánszky Borbála keletkutató, aki részt vett a Csinpienben rendezett szakmai konferencián.

Magyarországról Obrusánszky Borbála és Daubner György vesz részt azon a rangos kínai nemzetközi konferencián június 13–16. között, amelyen a déli hunok fővárosának alapítására emlékeznek.

Őstörténeti konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja szerdától Budapesten. A konferencia szekciói magukban foglalják többek között a régészeti, embertani, genetikai, nyelvtörténeti és a hazai hagyományőrzés legfontosabb kérdéseit.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!