Történelemportál

Cikkek a Kutatás rovatban

Egyedülálló honfoglalás kori leletegyüttest mutattak be szerdán a jászberényi Jász Múzeumban – közölte a múzeum régésze az MTI-vel, hangsúlyozva: az egyik tárgyhoz hasonlóból eddig még csak egyetlen egy darab került elő a Kárpát-medencében. Gulyás András elmondta: a 10. század elejéről-közepéről származó tárgyak még tavaly tavasszal bukkantak elő a földből kitermelés közben a Jászberény melletti homokbányában. A […]

Komoly eredményei vannak a Trianon Múzeum kutatási programjának, amelynek keretében visszaemlékezőket és dokumentumokat keresnek Erdély, Felvidék és Délvidék visszatérésének idejéből.

Protestáns országban született, és katolikusban halt meg – jegyezték meg sokan Pázmány Péter halála után. 2009 decemberében jelentette be egy kutatócsoport, hogy azonosították sírját, amelyet 2013. március 18-án szenteltek újra Pozsonyban.

Emberi hibák, a kiképzés hiányosságai és a „Héja” vadászgépek repülési tulajdonságainak megváltoztatása okozta Horthy István főhadnagy halálos balesetét – állapította meg féléves kutatást követően a szakértői bizottság.

Újabb egyedi kutatási anyagot tett közzé a hungarianarmedforces.com honlap. Dr. Szentváry-Lukács János kutató jóvoltából kereshetők az 1924–1945 között Magyar Érdemkeresztet, később Magyar Érdemrendet elnyert személyek.

Több mint félezer nevet tartalmaz az a keddtől interneten elérhető lista, amelyen a Kádár-rendszer Belügyminisztériumának szigorúan titkos (szt) állományú tisztjei szerepelnek.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!