Történelemportál

Cikkek a kurultáj aktában

A finnugristák és a csodaszarvas címmel írt válaszcikkben utasította vissza Szentgyörgyi Rudolf nyelvész nívótlan állításait a magyar őstörténetről Szakács Árpád , a Kurultáj volt sajtófőnöke.

Augusztus 14-15-16-án immár harmadik alkalommal rendezik meg az Ősök Napját, a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző rendezvényét.

Az idei Kurultájon tudományos ismeretterjesztő előadásokon keresztül is megismerkedhetnek az érdeklődők a magyar őstörténettel. A szervezők elismert szakembereket kértek fel arra, hogy megvilágítsák a történelmünk eddig kevésbé ismert részleteit.

A rengeteg látványos program mellett az avar, hun és a szkíta múlttal is megismerkedhetnek azok, akik augusztus 10-12 között kilátogatnak a Kurultájra.

Kazakisztán és Kirgizisztán is rangos küldöttséggel képviselteti magát augusztus 10. és 12. között Bugacon a Kurultaj hagyományőrző ünnepen. A rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor lesz – közölte a Magyar–Turán Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Március 25-től Kirgizisztánban folytatja az idei Kurultáj szervezési előkészületeit Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!