Történelemportál

Cikkek a hunok aktában

A finnugristák és a csodaszarvas címmel írt válaszcikkben utasította vissza Szentgyörgyi Rudolf nyelvész nívótlan állításait a magyar őstörténetről Szakács Árpád , a Kurultáj volt sajtófőnöke.

Kínában azt szeretnék, ha az északnyugat-kínai Senhszi tartományban lévő Tungvancseng település, a déli hunok 1600 évvel ezelőtt alapított fővárosa a magyarok zarándokhelyévé válna – mondta el Obrusánszky Borbála keletkutató, aki részt vett a Csinpienben rendezett szakmai konferencián.

Magyarországról Obrusánszky Borbála és Daubner György vesz részt azon a rangos kínai nemzetközi konferencián június 13–16. között, amelyen a déli hunok fővárosának alapítására emlékeznek.

A Hun Birodalom egyik településének gazdagságát bizonyító leletekre bukkantak a régészek a Kecskemét külterületén épülő Mercedes-gyár területén – közölte a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat.

Érdekes kijelentést tett ismét a Békés megyei Zsadány polgármestere. Dudás Árpád azt állítja: Attila hun nagykirály fővárosa Zsadányban volt és a sírja is ott van. Szerinte ezt megdönthetetlen bizonyítékláncolat igazolja. A hun- és szarmatakort kutató régészek viszont finoman szólva is fenntartásokkal kezelik az ilyen ex catedra kijelentéseket.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!