Történelemportál

Cikkek a gödöllő aktában

Ugyan az elmúlt hónapok szédítő felújítási ütemét ismerve azt gondolnánk, hogy a gödöllői kastély teljes egészében megújult, ám eddig valójában alig több mint a felét állították helyre – írja a műemlékem.hu magazin.

Sokan kételkedtek augusztus végén, amikor elkezdődött a gödöllői kastély lovardájának és barokk istállójának felújítása, hogy készen lehetnek-e a decemberi határidőre. Már az átadás küszöbén járnak – írja a műemlékem.hu magazin.

A gödöllői kastély muzeológusai Grassalkovich I. Antal kedvenc paripájának szobrát keresik: a legenda szerint a kastély személyzete ásta el a kertben, hogy megmentse – írja a műemlékem.hu.

Magyarország történelmének valószínűleg leggyorsabb felújítása folyik a gödöllői kastélyban. A most megújuló lovardában Erzsébet királyné gyakorolta a lovas kunsztokat, bálokat rendeztek benne, később a szovjet laktanya része lett. Jövőre az uniós tárgyalásoknak ad majd otthont.

2010. január 30-án az amatőr fotósok paradicsomává válik a Gödöllői Királyi Kastély: olyan tereket is megnyitnak néhány órára a fotósok előtt, amelyeket jelenleg hétköznapi halandók számára nem látogathatók — írja a szervező műemlékem.hu.

A tervek szerint február végére lesznek készen a Gödöllői Királyi Kastély belső falrestaurátori munkálatai. A szakemberek barokk kori és klasszicista kifestéseket egyaránt helyreállítanak — írja a műemlékem.hu.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!