Történelemportál

Kurultáj 2012 – Kazakisztánba látogatott Bíró András Zsolt

Rovatok: Tallózó

Az Ulu Dala (Nagy Sztepp) Alapítvány meghívására március 20-án Almatyba, Kazakisztán kulturális fővárosába érkezett Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője. A Magyar–Turán Alapítvány kuratóriumi elnöke az egyik legfontosabb kazakisztáni eseményen, a március 21-i tavaszünnepen is részt vett, ahol a rendezvény egyik főszónoka volt. Bíró András Zsolt ünnepi beszédében azt kívánta a kazakoknak, hogy a gazdasági sikerek mellett meg tudják őrizni azt az ősi hagyományt, amelynek a gyökerei közösek a magyarokkal is. Bíró több kazakisztáni médiának is interjút adott a magyarországi lovashagyományokról és az augusztusban megrendezésre kerülő Kurultáj törzsi gyűlésről.

Kazakisztáni tartózkodásán Bíró András Zsolt több civil hagyományőrző és tudományos testülettel is egyeztetést folytat. Utazásának elsődleges célja a kazak delegáció Magyarországra való utazásának a megszervezése az idei Kurultaj rendezvényre. A főszervező ezen kívül tárgyal egy június elejére tervezett kazak–magyar ünnep előkészítése ügyében is.

hirdetés

A kétévente megrendezett Kurultájt, a magyar és hun tudatú türk népek törzsi gyűlését idén is a bugaci pusztán rendezi meg a Magyar Turán Alapítvány. Az augusztus 10-12 között Európa legnagyobb lovas hagyományőrző ünnepére várják a látogatókat. Az ingyenesen látogatható rendezvényen vendégek több száz lovassal, lovasíjásszal, íjásszal, több ezer viseletbe öltözött hagyományőrzővel találkozhatnak. Idén 20, a magyarral rokon ázsiai nemzet képviselőt várják az eseményre.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!