Történelemportál

Csurka Istvánról jelenik meg könyv a Kárpátia Stúdió kiadásában

Rovatok: Kiadvány

Csurka István a nagyközönség számára jobbára ismeretlen személyének bemutatására vállalkozott Domonkos László, akinek csaknem egy éve készülő könyve március 30-án kerül a könyvesboltokba. A Kárpátia Stúdió kiadásában megjelenő kötet irodalmi stílusban, mélyen a felszín alá ásva tárja elénk Csurka István erényeit és gyengéit, és legfőképp az utókor megbecsülésére méltán számot tartó életművet.

A Csurka című könyv mostantól megrendelhető a Kárpátia Stúdió webáruházában, a Vármegyeház Könyvesboltban 26%-os kedvezménnyel. (Az utánvétes házhoz szállítás díja 5000 Ft rendelési összegig 1199 Ft, 10000 Ft rendelési összegig 699 Ft, 10000 Ft vagy afeletti összeg esetén ingyenes. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Vármegyeház utcai személyes átvételre csak keddenként 15 és 19 óra között van lehetőség. A Csurka című könyvet tartalmazó küldemények legkorábban április 2-án érkeznek.) Március 30-ától a könyv megvásárolható az Anima üzleteiben, a Fehérlófiában és a Magyar Menedékben is.

A szerző előszava:

Domonkos László

Amikor ezt a könyvet a kiadó felkérésére 2011 tavaszának vége felé írni kezdtem, arra kértem Csurka Istvánt, legyen segítségemre, olykor-olykor beszélgessünk, elsősorban szükséges és fontos adalékok, részletek kiegészítése, pontosítása végett. Készségesen és szívesen állt rendelkezésemre, de a könyvet már csak töredékében láthatta, mert a könyörtelen sors elragadta tőlünk az én kedves Pista bátyámat, akitől még utoljára abban a kitüntető megtiszteltetésben volt részem, hogy karácsonyi írásában külön kiemelte és megdicsérte a tavalyi könyvhétre megjelent, Francia Kiss Mihályról szóló kötetemet. Most, hogy a róla szóló könyvet nagy-nagy örömmel útjára bocsátom, elszoruló szívvel kell leírnom, hogy munkámat síron túli szeretettel és köszönettel már csak emlékének ajánlhatom.

Könyvajánló:

Csurka István (1934–2012)

Kit lássak, kire, mire gondoljak, ha a nevét hallom, ha a nevét leírom? A mai húsz-harmincévesek előtt már, úgy lehet, csak egy valamikori össztársadalmi mumus maradék mítoszának foszlányai lebeghetnek. (Jó esetben.) Az idősebbek pedig… ott még sokkal nehezebb a helyzet. A tapasztalatok tisztítótüzében edződött arcélt elfedik a memóriákba maratott tömegkommunikációs márkavédjegyek: az antiszemita, szalonképtelen, szélsőséges, realitásoktól elrugaszkodott pártvezér, a „komplett náci alapvetés” jobb sorsra érdemes valamikori ünnepelt dráma- és tárcaírója.

Itt az ideje, hogy a megbélyegzetteket, a kitaszítottakat, a még tévedéseikben is a legeslegfontosabb – a magyarság sorsa – érdekében cselekvőket végre saját helyükön kezeljük. Itt az ideje az újkori gondolatrendőrség ránk aggatni próbált friss öncenzúra-kísérletével, mindenféle megszépítő mellébeszéléssel végleg szakítani. Mert művek sora a bizonyíték, az egyedül hiteles, a mindent eldöntő: ki mit tett le arra a bizonyos (terep)asztalra, ahová folyamatosan próbálnak rondítani a valódi kirekesztők, a züllesztők, az elgyávítani akarók.

Domonkos László

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!