Történelemportál

Cikkek a csurka istván aktában

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Bíró Zoltán, az MDF alapító elnöke méltatta Domonkos László Csurka című könyvét, amelyet a zsúfolásig telt Polgárok Háza dísztermében mutattak be május 23-án este.

A Nemzeti Fórum Kölcsey Köre konferenciasorozatának keretében rendez Csurka István emlékestet a Polgárok Házában 2012. május 23-án, szerdán 18 órai kezdéssel.

Domonkos László kifejezetten Csurka István egyéniségét vizsgálja, és jól teszi, hiszen a teljes irodalmi és politikai kapcsolatrendszer feltérképezése megoldhatatlan feladat elé állította volna. A szerző pontosan ábrázolja Csurka jószívűségből, indulatosságból, önzetlenségből és szemlélődő okosságból összegyúrt különös alkatát.

Csurka István életművének bemutatására vállalkozott Domonkos László, akinek csaknem egy éve készülő könyve március 30-án kerül a könyvesboltokba.

Utolsó éjszakáján azt mondta: tudja, hogy szép, tartalmas élete volt. És e nagy élet során mindvégig írt és írt és írt és írt. Nagyon-nagyon sokat. Értünk. A fajtájáért. Ki merészelné állítani, hogy Csurka István meghalt? (Domonkos László írása)

A József Attila-díjas író, dramaturg, politikus hosszú betegség után, életének 78. évében hunyt el.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!