Történelemportál

Cikkek a bíró andrás zsolt aktában

A finnugristák és a csodaszarvas címmel írt válaszcikkben utasította vissza Szentgyörgyi Rudolf nyelvész nívótlan állításait a magyar őstörténetről Szakács Árpád , a Kurultáj volt sajtófőnöke.

Augusztus 14-15-16-án immár harmadik alkalommal rendezik meg az Ősök Napját, a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző rendezvényét.

A rendszerváltás után huszonöt évvel már jogos társadalmi igénnyé vált a magyar eredetkérdéssel kapcsolatban a modern tudományosságnak is megfelelő, a természettudományok egzakt és számos új eredményével is összhangba hozható, korszerű, magyar őstörténeti modell összeállítása a valós őstörténeti kutatások alapján.

Ha a magyarság eredetét kutatjuk, nem állhatunk meg az Ural vidékén, a szálak sokkal messzebbre, Közép- és Belső-Ázsiába is elvezetnek – nyilatkozta a Nagy Magyarország történelmi magazinnak Bíró András Zsolt.

Március 25-től Kirgizisztánban folytatja az idei Kurultáj szervezési előkészületeit Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője.

Kazakisztáni tartózkodásán Bíró András Zsolt több civil hagyományőrző és tudományos testülettel is egyeztetést folytat. Utazásának elsődleges célja a kazak delegáció Magyarországra való utazásának a megszervezése az idei Kurultáj rendezvényre.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!