Történelemportál

Székesfehérvári Történelmi Kavalkád 2011

Rovatok: Hagyomány

Augusztus hétvégéin megelevenedik a történelmi múlt, életre kelnek a legendák. A „történelmi díszletek” között szombatonként és vasárnaponként bátor lovagok, kardforgatók, íjászok, csepűrágók, langaléta gólyalábasok, kobzos énekmondók, régi és újkori zenét játszó muzsikosok szórakoztatják a városlakókat és a Székesfehérvárra látogató turistákat.

Idén is látható majd a tavalyi év egyik legnépszerűbb programja az Élő- Képes Krónika , amely Európa-szerte egyedülálló, látványos, szórakoztató idegenvezetés Székesfehérvár belvárosában. A Szabad- Színház színészei lendületes, változatos színház-technikai eszközökkel dolgozva mutatják be a város fontosabb nevezetességeit. Az idegenvezetések délelőtt 11.00-kor, és délután 17.00-kor kezdősnek majd . A csoportokat a szintén városbéli Zombori Zenekar tagjai kísérik.

E négy hétvége során láthatóak lesznek az I. András Király Lovagrend, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-Honvéd Szondi György SE, a Csőszi Hagyományőrzők, a székesfehérvári Szabad királyi Lovagok Egyesületének lovagjainak, a Fehérvári Huszár Egyesület lovasainak, valamint a Fehérvári hagyományőrző Íjász Egyesület tagjainak bemutatói.

A várost felkeresők találkozhatnak a győri Hangraforgó Együttessel, Benkő András kobzos énekmondóval, a Cantilena és Tabulatúra Régizene Együttesekkel, a Zombori Zenekarral, a Musculus Vokalis Együttessel, a 20-i Ünnepnapon Kátay Zoltán énekmondóval, s az újabb kori zenészeket tömörítő Polihymnia Trióval, a Duola Együttessel (Bágyi Balázs – P. Szabó Dániel), a Dalmesterekkel, a Shortstory Zenekarral, valamint a Mits Jazz Banddel is. A programok a belváros utcáin, illetve a Városház téren, a Hősök terén, valamint a Zichy ligeti, a Várfal Piac téri- , valamint a Szent László- parkra eső füves területein láthatóak majd.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!