Történelemportál

Ady-zarándoklat november 20-21-én

Rovatok: Hagyomány

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület kezdeményezésére november 20-án éppen huszadik alkalommal indul útjára az Érmindszenti zarándoklat Ady Endre tiszteletére. Az idei rendezvénysorozat pénteken délelőtt 10 órakor a Szatmár Megyei Múzeum központi épületének dísztermében az Ady Endre öröksége és az irodalom felelőssége című irodalmi tanácskozással veszi kezdetét.

Ady Endre szülőháza Érdmindszenten

Ady Endre szülőháza Érdmindszenten

Az ebédszünetet követően 16 órakor folytatódó tanácskozás előadói között található Kozma Dezső kolozsvári egyetemi tanár, Mezey Katalin, költő, irodalomtörténész, a Tokaji Írótábor kuratóriumi elnöke, a politikusként jól ismert Duray Miklós pozsonyi művelődéstörténész, Nagy Éva nyíregyházi, Oláh János és Bertha Zoltán budapesti, valamint Márkus Béla debreceni irodalomtörténészek és Balla Lóránt nagykárolyi tanár.

Az Ady-örökséget és az irodalom felelősségét taglaló megbeszélés zárását követően (ugyancsak a vendéglátó intézmény, a Megyei Múzeum dísztermében ) az Ifjú szívekben élek Ady-pódiumvetélkedőre jelentkező fiatalok mutatják be a költő születésnapjára emlékező műsorukat.

Az elmúlt két évtized hagyományaihoz híven az idei Ady-megemlékezés is a költő szülőfalujában ér véget. November 21-én, szombaton délelőtt 11 órakor az adyfalvi Emlékmúzeum kertjében megrendezésre kerülő ünnepséggel, ahol számos meghívott mond beszédet.

A huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Ady-ünnepség a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Szatmár Megyei Központ idei kiemelt rendezvényeinek egyike.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!