Történelemportál

Cikkek a Hagyomány rovatban

Szent László hermája

Szent László hermáját 1607 óta őrzik a győri székesegyházban. Az ereklyét addig is komoly kultusz övezte, amely az 1763-as földrengés után bontakozott ki igazán és vált Győr sajátjává. 2013. június 26–27-én újra sokszínű programokkal emlékeznek Szent Lászlóra Győrben.

esztergom

Középkori látnivalókban bővelkedő török napokat rendeznek az esztergomi Vármúzeumban szombaton és vasárnap, hadijátékokkal, kiállítással és történelmi bábszínházzal.

magyarok és vikingek

Több száz korhű viseletbe öltözött résztvevő elevenít meg egy X-XI. századi települést, ispáni várral, kikötővel, faluval és haditáborral szeptember 8–9-én Szigethalmon.

Bíró András Zsolt

A rengeteg látványos program mellett az avar, hun és a szkíta múlttal is megismerkedhetnek azok, akik augusztus 10-12 között kilátogatnak a Kurultájra.

nyílzápor Ópusztaszeren

A hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléje, az Ópusztaszeri Íjásztalálkozó leglátványosabb eleme a közel kétezer íjász részvételével bemutatott Nyílzápor.

lovas expedíció Iránba

Fél év alatt 7000 kilométert tesznek meg lóháton magyar hagyományőrzők a szkíta és hun, valamint magyar és kun vonulási területeket érintve. A céljuk Irán, és az ősi gyökerek kutatása.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!