Történelemportál

Cikkek a szombathely aktában

Több mint 1,2 milliárd forintos uniós támogatással építenek új védőépületet Közép-Európa egyik legnagyobb összefüggő római-kori mozaikja fölé a Járdányi Paulovics István Romkertben Szombathelyen. A tervek szerint 2020 tavaszára megvalósuló beruházás támogatási szerződését szerdán írta alá a szombathelyi városházán Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere, valamint Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának vezetője. Puskás Tivadar […]

A páratlan utcarészlet nem csupán a város kevéssé ismert látványossága, de a föld alatt választ kapunk arra a kérdésre is, hogy vajon tényleg földrengés semmisítette-e meg Savariát – írja a műemlékem.hu magazin.

Hátra vannak még a belsőépítészeti munkák, majd a páratlan kiállítás berendezése – ezután nyithatja meg a kapuját a látogatók előtt a szombathelyi Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház – írja a műemlékem.hu magazin.

Befejeződtek a székesegyház Szent Pétert és Pált ábrázoló kőszobrainak, valamint a hit, remény és szeretet allegorikus szoborcsoportnak a rekonstrukciós munkálatai. A beruházás az egyházmegye, a város és a megye összefogásával valósulhatott meg – mondta el az újságíróknak Veres András püspök a november 13-án tartott sajtótájékoztatón.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!