Történelemportál

Cikkek a szentesi zöldi lászló aktában

„Mindenesetre nagyon izgatott, miként mutatkoznak meg a néprajzi, történelmi adatok a mai székelyföldi étkezésben. Ezért döntöttem úgy, hogy híres székely emberektől – Mikes Kelementől Sylvester Lajoson át Tamási Áronig – étkezéssel kapcsolatos vendégszövegeket is beemelek” – nyilatkozta Szentesi Zöldi László új könyvéről.

Az imponálóan gazdag irodalomjegyzék értékes kiadvánnyá teszi Szentesi Zöldi László könyvét nemcsak a történelem iránt érdeklődő olvasók, hanem az óráikra készülő történelemtanárok számára is. (Galambos István recenziója)

A fájdalmas történelmi tények ellenére optimizmust sugárzóak ezek a Nagy Magyarország Könyvek. A színvonalas történeti munkákból az is leszűrhető: a magyar mindig befogadó, integráló nemzet volt, amely így már akkor megvalósította az európaiság eszményét, amikor az legfeljebb vágyálomként létezett.

Koszta István és Szentesi Zöldi László június 4-én szombaton, Raffay Ernő és Domonkos László június 5-én vasárnap dedikál a könyvheti vásáron.

A Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, Szentesi Zöldi László különleges könyvet írt: részben családi emlékek, részben a történeti tények alapján szerkesztette meg a Vörösterror Szolnokon – 1919. május 3–4. című kötetét.

Kedden 18 órakor a Polgárok Házában mutatják be Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesének új könyvét, amely a vörösterror sújtotta Tisza-parti város két drámai napját ismerteti.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!