Történelemportál

Cikkek a székelyudvarhely aktában

Területrendezési és urbanisztikai szempontból egyaránt külső és belső „nagytakarítást” javasolnak a Székelytámadt vár esetében a falak restaurálási terveinek elkészítésével megbízott szakemberek.

Újabb ásatásokba kezdtek a székelyudvarhelyi Jézus szíve kápolna belsejében és környékén, hogy eloszlassák az építmény kapcsán felmerülő kételyeket.

Az erdélyi magyar közéletben ritka összefogás alakulhat ki Nyirő József hamvainak hazahozatala ügyében. Miután Székelyudvarhely RMDSZ-es polgármestere bejelentette a székely írófejedelem újratemetésének szándékát, a Magyar Polgári Párt is jelezte: ők már jó ideje dolgoznak az ügyön.

Újabb részlete tárult fel a székelyudvarhelyi Csonka (Székely Támadt) várnak. A műemlék mellé – javarészt engedély nélkül – emelt építményeket a jövőben végre elbonthatják.

Hazahoznák Madridból Nyirő József székely író hamvait, aki végrendeletében meghagyta, hogy iskolavárosában, Székelyudvarhelyen vagy Erdély fővárosában, Kolozsvárott helyezzék végső nyugalomra.

Megnyitották az székelyudvarhelyi Művelődési Ház kiállítótermében a Rendszerváltás Kor-képek 1989–1994 című nívós fotókiállítást, melynek témája a címben jelzett korszakváltó történések képi lenyomata.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!