Történelemportál

Középkor: Most mutasd meg!

Rovatok: Tallózó

Február 16-án kezdődik a visegrádi Mátyás Király Múzeum, az archeologia.hu és a műemlékem.hu fotópályázata. A pályázat célja kettős: egyrészt a visegrádi középkor bemutatása, másrészt általános (nem Visegrádon készült), a középkort bemutató képek megmérettetése. A pályázaton bárki részt vehet, korlátlan számú képpel.

A visegrádi középkori emlékek bemutatásához segítséget ad a múzeum: február 16-án és február 23-án belépődíj nélkül léphetnek be a királyi palota területére azok a pályázók, akik 15-én estig regisztráltak olvasóként az Archeologia – Altum Castrum Online portálon. Regisztrálni ide kattintva lehet, ha a pályázó már regisztrált olvasó, új regisztráció nem szükséges. A pályázaton természetesen más, korábbi alkalommal készült alkotásokkal is részt lehet venni.

A pályázatra a fotókat a műemlékem.hu portálon lehet feltölteni február 16-tól. A feltöltési lehetőség ebből a cikkből nyílik majd. A feltöltéshez regisztráció szükséges (ha ez korábban nem történt meg) a bejelentkezés menüpont alatt. A pályázaton indulók csak saját képpel nevezhetnek, a részvételnek egyéb korlátja nincs. A feltöltött képeknek követelményei: legalább 3 megapixel, rövidebbik oldal legalább 1000 pixel, a fájlok mérete legfeljebb 10 MB. A nagy méretre azért van szükség, mert a nyertes fotókat kiállításon mutatja be a múzeum. A képek természetesen a pályázó tulajdonában maradhatnak, ám azokat a kiírók a pályázattal kapcsolatban a készítő nevének megadása mellett felhasználhatják.

A fotókat feltölteni február 28-ig lehet. Ezután kerül sor a zsűrizésre, majd eredményhirdetésre, amelyet a legjobb képekből, illetve a műemlékem.hu korábbi kiállításainak anyagából válogatott kiállítás követ.

A legjobbnak ítélt visegrádi kép készítője egy hosszú hétvégét tölthet el családjával a múzeum vendégházában a palota területén, illetve könyvjutalmat kap. Könyvjutalom jár a második és harmadik helyezettnek is.

A visegrádi témájú képeken kívül lesz egy különdíj is, amelyet a legjobb nem visegrádi, de középkori témát feldolgozó, bemutató alkotás készítője kap meg. A díja azonos a pályázat első helyezettével.

Lesz egy közönségdíjas kép is, amely az az alkotás lehet, amelyet a műemlékem.hu portálon a legtöbben lájkolnak és írnak hozzá rövid érvelést, miért tartják a képet különösen jónak (a lájkoláshoz regisztráció, majd bejelentkezés szükséges). Az itt legtöbb „tetszik” szavazatot kapott képet szintén kiállítják a szervezők, készítője pedig könyvjutalmat kap. Lájkolni március 3-án éjfélig lehet érvényesen.

A díjátadóra a kiállítás megnyitóján kerül sor várhatóan március közepén (a győzteseket a regisztráció során megadott elérhetőségükön értesítjük majd). A tárlat május elejéig a visegrádi királyi palota időszaki kiállításaként tekinthető majd meg, ezután átköltözik a Salamon-toronyban lévő kiállítóhelyre.

Jó fényeket kívánnak a szervezők!

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!