Történelemportál

Találkozásom Budapesttel – az EMI fotópályázata diákoknak

Rovatok: Hírek

Az Egyesült Magyar Ifjúság fotópályázatot hirdet a történelmi Magyarország elcsatolt területeiről érkező, Budapesten tanuló diákok számára Találkozásom Budapesttel címmel. Az EMI pályázati felhívása.

A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek a magyar fővárossal való találkozás pillanatát örökítik meg, illetve híven tükrözik a fotós Budapesttel kapcsolatos benyomásait. A fénykép tárgya lehet épület, épületrészlet, táj, emberek vagy helyzetképek, ám mindenképpen jellegzetesnek, a fővárosra egyértelműen utalónak kell lennie. Kerülendők ezeknél a fotóknál a sablonok, egyedi (akár pozitív, akár negatív) benyomást kell tükrözniük (azaz nem „képeslapfotókat” várunk). Minden pályázótól minimum 2 db, maximum 5 db fotót várunk.

Találkozásom Budapesttel

Díjazás

Fődíj: egy SIGMA objektív

További nyeremények: értékes borválogatás és egyéves Nagy Magyarország történelmi magazin előfizetés.

Különdíjat sorsolunk ki azok között, akik fényképpárokkal pályáznak.

Feltételek

A pályázaton kizárólag nem magyar állampolgárságú, a történelmi Magyarország elszakított területeiről érkező, Budapesten tanuló, magyar anyanyelvű, 14-26 éves diákok vehetnek részt.

A fotópárok a pályázó szülőfaluja/-városa egy-egy jellegzetes részletét (épület, épület részlet, táj, emberek, helyzetképek) állítják párhuzamban Budapest egy-egy hasonló részletével (pl. azonos jelképek, szimbólumok vagy éppen szembetűnő ellentétek). Ebben az esetben minimum 1, maximum 3 fotópárt várunk a pályázótól.

A képek lehetnek színesek vagy fekete-fehérek, az alkalmazott technikák/effektusok tekintetében semmilyen megkötés nincs, azonban a képek utólagos feldolgozásánál csak a fénykép minőségét javító eljárások elfogadottak (fény-, ill. színkorrekciók), montázsokat nem tudunk elfogadni.

Beküldési határidő: 2010. március 28.

A pályázat elbírálásakor a zsűri első, második és harmadik díjat, illetve különdíjat ítél oda, az eredetiséget és a művészi megvalósítást díjazza. A nyertesek kihirdetése és a díjak átadása április 11-én 17 órakor lesz, a kiállítás megnyitójával egybekötve, A nyertesek neve legkésőbb április 5-től megtekinthető lesz a www.e-m-i.hu honlapon. A pályázatra beérkező legjobb 60 pályaműből kiállítást rendezünk az EMI Klubban (Budapest, VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 59.).

További részletek az EMI honlapján.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!