Történelemportál

Cikkek a kommunizmus aktában

56-1

Gyerekek sokaságát célzottan gyilkolták meg a történelem legelvetemültebb hatalmának mesterlövészei és karhatalmistái az 1956-os forradalom alatt – mondta Kassai Ildikó a Nem haltatok meg hiába címmel szervezett konferencián Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A kommunista párt öklei

Február 25-én, kedden 18 órakor a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében kerül bemutatásra Bálint László új könyve. A kommunista párt öklei az első Magyarországon megjelent összeállítás, amely az államvédelmi, illetve állambiztonsági szolgálat hivatásos állományát veszi számba. A szerzővel Fábián Tibor beszélget.

A kommunista párt öklei

Hosszadalmas kutatómunkát követően született meg Bálint László új könyve. Magyarországon eddig még nem készült ilyen jellegű és terjedelmű összeállítás az államvédelmi, illetve állambiztonsági szolgálat hivatásos állományáról.

Recski Nemzeti Emlékpark (fotó: Történelemportál)

Szeptember 7-én tartja éves megemlékezését a Recski Emlékparkban a Recski Szövetség, amely most ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Bank Barbara történésszel és a szövetség elnökével, Krasznay Bélával Sinkovics Ferenc beszélgetett.

Bálint László

Egyetlen kémet sem sikerült elfogni az elmúlt huszonhárom évben, és senki ne mondja, hogy azért, mert Magyarországon nem dolgoznak idegen hírszerzők! Hol volt az átmentett magyar szolgálatok hozzáértése? – mondta a Demokratának Bálint László nyugalmazott kémelhárító alezredes.

Politikai rendőrség a Rákosi-korszakban

A világháború után „vörössé” vált országokban immár legálisan tevékenykedő kommunista pártok Moszkva támogatásával megkezdték a véres társadalom-átalakítást, a diktatúra kiépítését. Ebben főszerep jutott az erőszakszervezeteknek, a politikai rendőrségeknek. (Fazakas László írása Müller Rolf könyvéről)

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!