Történelemportál

Az elfelejtett Rongyos Gárda – filmvetítés

Rovatok: Tallózó

A Magyar Nemzeti Ifjúsági Szövetség és az Egyesült Magyar Ifjúság (EMI) közös filmklubjában december 1-jén Pörzse Sándor ismeretterjesztő filmje pereg a vásznon: a Sopron, Vas és Moson vármegyék területén közel két hónapig zajló – a történelemkönyvekben alig említett – győztes felkelő harcokról, 1921 igazi hőseiről.

A Rongyos Gárda 1919. április 18-án alakult meg az első világháborút megjárt tisztekből és katonákból, szegény napszámosokból, diákokból, illetve a Székely Hadosztály maradványaiból. Küzdelmük a magyar történelem heroikus pillanatai közé tartozik, amelyre emlékeznünk kell. A film Gőbl Gábor forgatókönyve alapján, Sarkadi Sándor és a soproni honvéd hagyományőrzők szereplésével készült.

Szakértőként közreműködik majd Kiss Balázs főkönyvtáros. A vetítést állófogadással és közös borozással egybekötött kötetlen ismerkedés, beszélgetés követi.

helyszín: EMI-klub (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 59.)
időpont: 2011. december 1. csütörtök 18:00

Írja meg véleményét, észrevételét!

Hozzászólás küldéséhez az Ön böngészőjének fogadnia kell az ún. sütiket. A hozzászólásokért a honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azok semmilyen módon nem tükrözik az üzemeltető véleményét, álláspontját.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!