Történelemportál

A nol.hu olvasói szerint Raffay Ernő potenciális háborús bűnös, nem normális, bunkó, elmebeteg

Rovatok: Jegyzet

A hvg.hu “szélsőjobboldali lapnak”, a nol.hu “trianoni revíziót favorizáló portálnak” (sic!) minősítette vasárnap a Nagy Magyarország magazint (amint az cikkünkben is szerepel, az interjút a Nagy Magyarországnak adta Raffay). A két lap munkatársai abból jutottak erre a következtetésre, hogy Raffay Ernő, neves történész kifejtette véleményét arról, milyen történelmi lehetőségeket szalasztott el Magyarország az elmúlt húsz évben a területi revízió tekintetében.

A cikkekben röviden ismertetik az interjú tartalmát. A két lap újságírói az objektivitást mellőzve más mellett szélsőjobboldali lapnak minősítik az interjúnak teret adó történelmi magazint. Úgy alkottak véleményt, hogy a magazin nyomtatott változatát nyilvánvalóan nem ismerik, az internetes oldal egyéb tartalma pedig láthatóan egyáltalán nem érdekelte őket. A cikkekben sem a Nagy Magyarország, sem a tortenelemportal.hu nincs feltüntetve forrásként (igaz, a nol.hu legalább linkelt cikkünkre). A Népszabadság Online által említett Barikád (a hvg.hu érthetetlen módon az eredeti közlőnek is a Barikádot sejti, tehát a szerző különösen súlyos szakmai hibát vét, amikor cikke első sorában a forrást minősíti) valóban lehozta az interjút — bárki lehozhatja, mások is megtették –, de ők a netikett és a tortenelemportal.hu felhasználási feltételeinek szem előtt tartásával tették ezt.

Alapvetően nem a hozzászólások minősítenek egy netes orgánumot, azonban érdemes beleolvasni a nol.hu cikkéhez tartozó gyalázkodó kommentekbe is. Kedves olvasóinknak viszont inkább azt javasoljuk, a mi oldalunkat böngésszék, ha objektív tájékoztatást keresnek, és ne bízzák másra a véleményalkotást.

a tortenelemportal.hu és a Nagy Magyarország szerkesztősége

frissítés:
A hvg.hu hétfőn kijavította cikkében a forrás megnevezését, és eltávolította a kifogásolt jelzőt.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!