Történelemportál

Cikkek a szolnok aktában

Az imponálóan gazdag irodalomjegyzék értékes kiadvánnyá teszi Szentesi Zöldi László könyvét nemcsak a történelem iránt érdeklődő olvasók, hanem az óráikra készülő történelemtanárok számára is. (Galambos István recenziója)

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár szervezésében november 29-én kedden 17 órakor kerül megrendezésre a Magyar katonai emlékek kutatása a Doberdó-fennsíkon című előadás.

Az első világháborúban harcolt Jász-Nagykun-Szolnok megyei katonáknak állít emléket a térségi levéltár időszaki kiállítása, amelyet a nagyközönség hétfőtől tekinthet meg.

A Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, Szentesi Zöldi László különleges könyvet írt: részben családi emlékek, részben a történeti tények alapján szerkesztette meg a Vörösterror Szolnokon – 1919. május 3–4. című kötetét.

A Tanácsköztársaság egyik legsötétebb fejezetét kétségkívül Szolnokon írta a Lenin-fiúkat vezető Szamuely Tibor népbiztos. 1919. május első napjaiban a vörösök visszafoglalták a Tisza-parti várost, és több tucat polgárt végeztek ki bestiális kegyetlenséggel.

Kedden 18 órakor a szolnoki megyeháza dísztermében mutatják be Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesének új könyvét, amely a vörösterror sújtotta Tisza-parti város két drámai napját ismerteti.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!