Történelemportál

Cikkek az ópusztaszer aktában

A hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléje, az Ópusztaszeri Íjásztalálkozó leglátványosabb eleme a közel kétezer íjász részvételével bemutatott Nyílzápor.

A közel tíz éves hagyománnyal bíró Vince napi vesszővágásra Magyarország számos szegletéből, de még a határon túlról is érkeztek borrendek Ópusztaszerre.

Idén is megrendezésre kerül az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban augusztus 6-án a Dinnyenap, illetve augusztus 17–20. között a Szeri Szabadegyetem.

Befejeződött az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark turisztikai látványfejlesztése. A 640 millió forintos összköltségű beruházást záró rendezvényen bemutatták a park komplex múzeumpedagógiai programját, amelynek célja azt elérni, hogy minél több fiatal látogasson el a magyarság találkozóhelyére.

Az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban pénteken megnyitották az új kiállításokat. A megújult Feszty-körképet kora délutánig mintegy 14 ezren tekintették meg.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban évenként rendezik meg az íjásztalálkozót, amelynek célja „évenként egy alkalommal összegyűlve a Kárpát-haza minden tájáról, méltó módon megemlékezni a pozsonyi csatáról, honteremtő Árpád fejedelmünkről, és tisztelegni vitézei, hős íjászelődeink előtt.”

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!