Történelemportál

Csepel, a magyar honvédelem szigete – a Nagy Magyarország nyári száma

Rovatok: Hírek

Július 5-től kapható újságárusoknál a Nagy Magyarország történelmi magazin nyári száma. A Csepel – a magyar honvédelem szigete címmel megjelent konzervatív történelmi magazin a magyar hadiipar egykori fellegvárával foglalkozik.

hirdetés

hirdetés

A Weiss Manfréd és bátyja által alapított, a 20. század első évtizedére hatalmas komplexummá fejlődött gyár világszinten is kiemelkedő ipari teljesítményt nyújtott. Az első világháború után meglehetősen nehéz helyzetbe került országban gyártott repülőgépeket, harckocsikat és egyéb járműveket áttekintve bizony elámul az ember. Élvezetes stílusú cikkekben fedezhetjük fel újra a legendás Csepel motorkerékpár, teherautó és más gyártmányok történetét is, amelyek világhíressé tették a csepeli márkát. Olvashatunk az 1945-ben létesített csepeli internálótáborról, illetve az 1956-os forradalomhoz kötődő hősiességről: a helyi munkások az utolsó percig küzdöttek a szovjet megszállás ellen, még azután is, hogy Budapest elesett. A lap részletesen ismerteti, hogy kik és miért aggattak „vörös” jelzőt arra a Csepelre, amely valójában sohasem volt vörös. A magazin letehetetlen olvasmány a történelem iránt érdeklődő olvasók számára, de a technikatörténet szerelmesei is haszonnal forgathatják.

Lapozzon bele a Nagy Magyarország Csepel számába!

A Nagy Magyarország új száma a csepeli önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően 50 ezer példányban jelent meg. A szokásos 80+4 oldal helyett most 96+4 oldalas terjedelemben, továbbá az újságárusoknál szokásos 895 Ft helyett most 795 forintért kapható. Keresse a nagyobb újságárusoknál, a Relay és Inmedio üzleteiben!

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!