Történelemportál

Kommunista bűnök jelentéktelenítése a Múlt-koron

Rovatok: Tallózó

Kommunista bűnöket tagadott az adófizetők pénzén működő Múlt-kor történelmi portál. Az internetes magazin a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából közölt cikkében Kovács Bélát nevezte meg a kommunizmus első áldozatának, vagyis ezek szerint Kovács elhurcolásáig, 1947. február 25-ig a kommunizmusnak nem volt áldozata – ami nemcsak történelemhamisítás, de jogszabályba ütköző kijelentés. (A Btk. 269/C. paragrafusa kimondja: “aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”)

Ha csak Magyarországot tekintjük, akkor is elmondható, hogy az 1919-es vörös uralom több száz polgári áldozatot követelt (a megkínzottakról, bebörtönzöttekről nem is szólva), az 1947 előtti burkolt diktatúra pedig népbíróságokkal, internálásokkal, meghurcolásokkal terrorizálta a magyar társadalmat.

A büntető törvénykönyvbe ütköző bejegyzést (A kommunizmus első áldozata) a Múlt-kor azután távolította el, hogy lapunk munkatársa hozzászólásban fejezte ki rosszallását. A Múlt-kor szerkesztői megváltoztatták a cikket (Kovács Béla, a kommunizmus áldozata), ám etikátlan módon a – moderációs alapelvekbe nem ütköző – hozzászólást törölték.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!