Történelemportál

Október 5-én lesz az Erdélyi bevonulás, 1940 című könyv bemutatója

Rovatok: Kiadvány

Hetven éve, 1940. szeptember 5-13. között a II. bécsi döntés értelmében Észak-Erdélyt és a Székelyföldet birtokba vette a magyar honvédség. Az erdélyi magyarság mindenhol kitörő lelkesedéssel fogadta a bevonuló honvédeket.

A baróti Tortoma Könyvkiadó az évfordulón egy, az eseményhez méltó kötettel emlékezik. Az Illésfalvi Péter és Szabó Péter budapesti hadtörténészek által írt és szerkesztett, több mint 200 oldalas, igényesen kivitelezett, gazdagon illusztrált kötet olvasói a szemtanúk emlékezete, a korabeli hadiokmányok, egy értékelő tanulmány, illetve egykorú sajtóhíradások és helyszíni felvételek által ismerkedhet meg a magyarság számára oly fontos eseménnyel.

Illésfalvi-Szabó: Erdélyi bevonulás, 1940

A Polgárok Háza és a Tortoma Kiadó közös szervezésű rendezvényén dr. Szakály Sándor történész mutatja be az Erdélyi bevonulás, 1940 című könyvet. A könyvbemutató fővédnöke dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere.

helyszín: Polgárok Háza, Budapest VIII. ker., Visi Imre u. 6.
időpont: 2010. október 5. 18:00

A rendezvényen a könyv kedvezményes áron megvásárolható. Szerkesztőségünkben október 6-tól lesz kapható 6000 Ft-os, kedvezményes áron.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!