Történelemportál

A román nemzeti ünnepen debütál Nagyváradon a Nagy Magyarország és a Trianoni Szemle

Rovatok: Hírek

Az Erdélyi Magyar Ifjak Bihar megyei szervezetének meghívására december 1-jén az Erdély elcsatolására emlékező román nemzeti ünnepen Nagyváradon és Köröstárkányban mutatkozik be a partiumi olvasóknak a Trianoni Szemle és a Nagy Magyarország című történelmi magazin.

Nagy Magyarország: A szlovákok története

Nagy Magyarország: A szlovákok története

A váradi rendezvény 16 órakor kezdődik az Olaszi templom melletti Lorántffy Zsuzsanna Egyházi Központ múzeumtermében. A Trianoni Szemlét Szidiropulosz Archimédesz főszerkesztő és Raffay Ernő történész mutatja be, a Nagy Magyarországot Szakács Árpád lapigazgató ismerteti.

A dél-bihari szórványvidék egyetlen színmagyar településén, Köröstárkányban 18:45-kor kezdődik a két történelmi magazin bemutatója a helyi református parókia imatermében. A december 1-i partiumi rendezvény a két magazin Kárpát-medencei országjárásának hetedik állomása. Januárban a Trianoni Szemle újabb hét erdélyi helyszínen mutatkozik be, ezzel párhuzamosan a Nagy Magyarország partiumi és felvidéki körutat tesz. A szlovákok történetét feldolgozó lapszám januárban Pozsonyban is bemutatásra kerül.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!