Történelemportál

Cikkek a római kor aktában

Visegrád

Visegrád évszázadai – A római kor kezdete a Dunakanyarban címmel nyílt meg a Mátyás Király Múzeum kiállítása – írja a műemlékem.hu magazin.

Hamarosan több új, elsősorban a látogatók kényelmét és az emlékek értelmezését segítő épület születik Gorsiumban, a háromszor elpusztult római városban – írja a műemlékem.hu magazin.

A páratlan utcarészlet nem csupán a város kevéssé ismert látványossága, de a föld alatt választ kapunk arra a kérdésre is, hogy vajon tényleg földrengés semmisítette-e meg Savariát – írja a műemlékem.hu magazin.

Hátra vannak még a belsőépítészeti munkák, majd a páratlan kiállítás berendezése – ezután nyithatja meg a kapuját a látogatók előtt a szombathelyi Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház – írja a műemlékem.hu magazin.

Ősszel fejeződik be a limes világörökség magyarországi szakasza előkészítésének első fázisa. Három település nem csatlakozott a programhoz – közülük egy hiánya akár komolyabb gondot is okozhat a későbbiekben. A műemlékem.hu magazin cikke.

A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeuma és a frankfurti Archeológiai Intézet röntgenfelvételt készített az Augustia nevű castrum maradványainak felkutatására Bereck északkeleti szélén. Az elmúlt hetekben végzett ásatások azt bizonyították, hogy valóban itt épült fel a római limest őrző katonai tábor.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!