Történelemportál

Döntős az Erdély Anno 1895–1944 album a Szép Magyar Könyv versenyen

Rovatok: Tallózó

A Szép Magyar Könyv 2012 verseny előzsűrije továbbjuttatta Balázs D. Attila Erdély Anno 1895–1944 című albumát a főzsűri elé. A nagyváradi szerző könyvére így a nagyérdemű is szavazhat az április 18-án, csütörtökön kezdődött 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol a kötet a közönségdíjért versenyez.

Az album az ismeretterjesztő kiadványok kategóriájában indult a neves megmérettetésen, ahol sikeresen vette az első nagy akadályt. Határon túli, főleg nagyváradi szerzővel meglehetősen ritkán találkozhatunk a verseny élmezőnyében. Aki a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon jár, megtekintheti a könyvet, és szavazhat is rá a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) standjánál, a Millenáris B64-es pavilonjában.

A Szép Magyar Könyv versenyt a MKKE hirdeti meg évenként a bolti forgalomba kerülő magyarországi, illetve határon túli magyar nyomdákban készült kötetek számára. A díjak kiosztása hagyományosan az Ünnepi Könyvhét keretein belül történik, de előtte még közönségdíjat kaphat egy kiadvány a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amely a magyar könyvkiadás és könyvpiac egyik legfontosabb szakmai fóruma. A magyarországi rendezvény a nemzetközi rangsorban a huszadik helyen áll.

Erdély Anno 1895–1944
A keménytáblás Erdély Anno 1895–1944 album klasszikus magyar képeslapokon keresztül mutatja be Erdélyország történetének érdekes, gyakorta feledésbe merült epizódjait.

Szerezze be Ön is ezt a gyönyörű albumot, a Vármegyeháznál 20% kedvezménnyel kapható!

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!