Történelemportál

Erdély Anno 1895–1944 – bemutató Kolozsváron és Szovátán

Rovatok: Előadás, Kiadvány

Február 21-én, csütörtökön Kolozsváron, másnap pedig Szovátán dedikálja Erdély Anno 1895–1944 című friss kötetét Balázs D. Attila. A míves album már megjelenését követően a Vármegyeház Könyvesbolt egyik sikerkönyvévé vált.

A vetítéssel egybekötött kolozsvári bemutató a kincses város egyik legszebb magyar könyvüzletében, a Szentegyház utcai Gaudeamus Könyvesboltban lesz megtartva 18 órakor, míg a székelyföldi Szovátán a polgármesteri hivatal dísztermébe várják a nagyérdeműt pénteken, ugyancsak 18 órától.

A keménykötéses album klasszikus magyar képeslapokon keresztül mutatja be Erdélyország történetének érdekes, ám gyakorta ismeretlen epizódjait. A kötet gazdag képanyagából kiemelkedik egy szenzációnak számító rováslelet is: az egyik 1905-ben megírt révi képeslapon ugyanis kézzel írt, vagyis élő rovásírás szerepel, amely cáfolata a Magyar Tudományos Akadémia 1903-as állásfoglalásának, miszerint már nem él rovás a nép körében. A kötet számos más csemegét rejt, ráadásul egyedi térképmellékletek is találhatók benne.

A nagyváradi születésű szerző, aki pályáját újságíróként kezdte, évek óta szerkeszti a budapesti Százszorkép Kiadó erdélyi és felvidéki naptárait, amelyek hasonló szellemben születtek, mint ez az album. Az Erdély Anno 1895–1944 a naptárakkal együtt kedvezményes áron megrendelhető a Vármegyház.hu internetes könyvesboltban!

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!