Történelemportál

Bérletet kínálnak a műemlékekhez

Rovatok: Műemlék

Kastély- és műemlék-látogatásra szóló éves bérletet bocsát ki a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága 2011. április 18-án, a Műemléki Világnapon – adta hírül a műemlékem.hu magazin.

berlet1

Az „Egy év kastélyainkban” kártyát rendkívül kedvezményes áron vásárolhatják meg a műemlékeket, kastély-, és vármúzeumokat kedvelő érdeklődők. Ezzel egyrészt mindenki számára elérhetővé kívánják tenni Magyarország kiemelkedő értékű műemlékeinek megtekintését, másrészt lehetőséget szeretnének kínálni a munkáltatóknak arra, hogy bérletek vásárlásával „mecénásai” lehessenek a hazai műemlékvédelem ügyének, és egyúttal a dolgozóikat kulturális juttatásban részesíthessék. A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága idén, az Önkéntesség Európai Évében, a Műemléki Világnapon elindítja önkéntes programját is.

berlet2A csaknem félszáz kiemelt értékű műemléket gondozó Műemlékek Nemzeti Gondnoksága az elmúlt években minden lehetőséget megragadott arra, hogy az állami tulajdonú épített örökség rábízott, jeles műemlékállománya helyreállítását – a szűkülő költségvetési lehetőségek között – uniós és egyéb pályázatokon elnyert támogatásokból oldja meg. Ezen épületek közkincsé tétele, a hazai és külföldi közönség számára való bemutatása az egyik legfontosabb feladata intézménynek. E mellett fontos, hogy az épületek további felújításához, és fenntartásához szükséges bevételek is keletkezzenek a belépőjegyek értékesítéséből, ám ezt oly módon szeretnék megvalósítani, hogy ne csak a jó anyagi körülmények között élők számára legyenek elérhetőek ezek a különleges kulturális élményt és programokat kínáló épületek, múzeumok.

Az egy évig érvényes, személyre szóló kártyák díja:
Felnőtt: 4000 Ft/év
Duo kártya: 6000 Ft/év
Családi kártya: (szülők, gyerekek) 7000 Ft/év
Diák: (diákigazolvánnyal érvényes) 2000 Ft/év
Céges: 14000 Ft/év

Az „Egy év kastélyainkban” kártyák megvásárolhatók a látogatható műemlékekben és a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága központjában, illetve átutalással is, mely esetben megrendelését követően a kártyát a megadott címre postázzák.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!