Történelemportál

Feljelentették a Nagy Magyarországot a Pánszláv Unió elnökénél

Rovatok: Hírek

Egy meg nem nevezett budapesti informátor levélben tájékoztatta Dr. Milan Janičinát, a Pánszláv Unió elnökét a magyarok “újabb ármánykodásairól”, és mindenek előtt a Nagy Magyarország történelmi magazint ajánlja az elnök úr figyelmébe.

A nyilvánosságra hozott levél írója sérelmezi a Nagy Magyarország harmadik — A szlovákok története című — számában megjelentekkel kapcsolatban, hogy néhány szerző “epébe mártott tollal” írt a szlovák történelem korai szakaszáról és a jelenlegi szlovák történetírásról, történelemoktatásról. Véleménye szerint a lap túl nagy hangsúlyt fektetett az 1939-45 között fennállt Szlovákia bemutatására, amely egy valóban náci állam volt (ezt az “epizódot” a szlovák történetírásban a feledés jótékony homálya fedi, de neonáci szervezetek szép számmal léteznek ma Szlovákiában). Kiemelte, az előszóban a szerkesztők gyermekmesének nevezték a szlovák történelem néhány fejezetét, és deklarálták: nem törekednek kényszeredett kompromisszumkeresésre.

Az aggódó levélíró szerint a tematikus szám cikkeiben magyar szélsőséges vezetők véleménye köszön vissza, úgy gondolja, a megjelent cikkek egy széleskörű szlovákellenes kampány részét képezik, amelyet különféle politikai erők folytatnak bel- és külföldön. Ez egy kicsit nekünk is ködösnek tűnik, ezért kérjük a világméretű összeesküvés résztvevőit, keressenek meg minket, és világosítsanak fel, mibe is keveredtünk.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!