Történelemportál

Cikkek a trianoni szemle aktában

A Trianoni Szemle szellemisége és irányultsága a fontos, amelyet mi bátran vállalunk, akár támogatják azt, akár nem – nyilatkozta a Történelemportálnak Szidiropulosz Archimédesz. A lap főszerkesztőjétől megtudhatjuk azt is, lát-e esélyt arra, hogy a kezdeményezésüket siker koronázza.

Megjelent a Trianoni Szemle legújabb, 2012. évi összevont lapszáma. A folyóirat kiadása anyagi okokból egy éve szünetelt.

Azonnali hatállyal távozott a Trianoni Szemle szerkesztőségéből Raffay Ernő történész, Takaró Mihály irodalomtörténész és Borbély Zsolt Attila jogász-politológus – értesült a Történelemportál.

December 28-án, hétfőn késő délután Budapesten ünnepelte egyéves születésnapját a Trianoni Szemle című történelmi folyóirat. Létrehozását Fábián Gyula, a szerkesztőbizottság elnöke azzal indokolta, hogy „Trianon tiltott téma volt a történelemoktatásban, de az országcsonkító diktátumhoz vezető út mindmáig feldolgozatlan, tisztázatlan, emellett erről valótlanságok sorozata jelent meg az utóbbi időben”.

November 20-án, pénteken az Erdélyi Magyar Ifjak meghívására a Trianoni Szemle társaságában Kolozsváron mutatkozik be a Nagy Magyarország történelmi magazin.

“Ilyen körülmények között Magyarországon két tudományos folyóirat is indult az idén, már címükben is hordozva azonos szellemiségüket: az egyik a Trianoni Szemle, a másik a Nagy Magyarország.” Borbély Zsolt Attila jegyzete.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!