Történelemportál

Cikkek a tormay cécile aktában

A Magyar Írószövetség 2012. április 14-én egész napos tudományos konferenciát szervez Tormay Cécile és a Napkelet címmel. A tanácskozás szervezőit, Kollarits Krisztina irodalomtörténészt és Erős Kinga kritikust, a Magyar Írószövetség titkárát a konferencia aktualitásairól és Tormay Cécile írói munkásságáról kérdezte a Magyar Hírlap.

A szobrokat le lehet dönteni, az életműveket azonban nem – hangsúlyozta Lezsák Sándor Tormay Cécile VIII. kerületi szobrának avatásán március 31-én.

Az új Nemzeti Alaptanterv továbbra is egyoldalúan, torzítva és csonkán óhajtja bemutatni a magyar irodalom 1920 utáni korszakát. Takaró Mihály a súlyos hiányosságok mellett arra is felhívja a figyelmet, hogy a tervezethez március 2-ig bárki hozzászólhat. (Történelemportál)

Ma 90 éve, hogy Horthy Miklós „tetemre hívta” a magyar nemzetet országunk fővárosában, 1919. november 16-án a szemerkélő esőben hadserege élén végigvonult Budapesten. Hivatalos fogadása a Gellért Szálló előtt, a bevonulási ünnepség pedig az Országháznál zajlott.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!