Történelemportál

Cikkek a székely hadosztály aktában

Március 24-én szombaton délután a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban mutatták be szerzői A Székely Hadosztály története című könyvet.

Az EMNT szervezésében március 24-én, szombaton 18 órától Nagyváradon mutatják be A Székely Hadosztály története című könyvet. Vasárnap, március 25-én, a 10 órakor kezdődő istentisztelet után Köröstárkányban is bemutatják a kötetet.

2011. december 13-án, kedden 15 órakor Gottfried Barna és Nagy Szabolcs A Székely Hadosztály története című monográfiáját mutatja be a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Tóth Ágoston termében Szakály Sándor történész.

A Vármegyeház Könyvesbolt internetes áruházban már megrendelhető Gottfried Barna és Nagy Szabolcs könyve, A Székely Hadosztály története címmel, valamint Benkő Levente Szárazajta című könyve, a baróti Tortoma legújabb kiadványai.

1919 nagypéntekén a partiumi Köröstárkányban és Kisnyégerfalván a Székely Hadosztály visszavonulása nyomán előretörő román félkatonai alakulatok a középkort idéző barbár és véres magyarirtást hajtottak végre. Az eset mindmáig kimaradt mind a magyar, mind a román történelemkönyvekből.

Április 22-én, csütörtökön 18 órakor Budapesten, az EMI-klubban kerül sor a Nagy Magyarország történelmi magazin új számának bemutatójára, amely a Székely Hadosztály történetét foglalja össze. Előadást tart Nagy Szabolcs, a szám egyik szerzője.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!