Történelemportál

Cikkek a koszta istván aktában

Formálisan inkább szerkesztői-fordítói-jegyzetírói munka Koszta Istváné, de az esemény, amire összpontosít, a Trianonhoz vezető folyamatnak sokat jelentő szakasza. [Cseke Gábor írása a Nem (csak) Erdély volt a tét és a Mária román királynő párizsi követsége című könyvekről]

Kedden délután az aradi Jelen Ház kávézóját szép számban megtöltő közönségnek abban a szerencsében volt része, hogy Koszta István jelenlétében ismerkedhetett meg új könyve születésének részleteivel, az annak dokumentációjából származó következtetésekkel.

A fájdalmas történelmi tények ellenére optimizmust sugárzóak ezek a Nagy Magyarország Könyvek. A színvonalas történeti munkákból az is leszűrhető: a magyar mindig befogadó, integráló nemzet volt, amely így már akkor megvalósította az európaiság eszményét, amikor az legfeljebb vágyálomként létezett.

A Magyar Nyelv és Magyar Könyv Ünnepén mutatja be Koszta István a Nagy Magyarország Dokumentumok sorozat legutóbbi köteteként megjelent könyvét, a Mária román királynő párizsi követségét.

Koszta István és Szentesi Zöldi László június 4-én szombaton, Raffay Ernő és Domonkos László június 5-én vasárnap dedikál a könyvheti vásáron.

Május 27-én jelenik meg Koszta István új könyve, a Nagy Magyarország dokumentumok második kötete Mária román királynő párizsi követsége címmel.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!