Történelemportál

Cikkek a KÖH aktában

Bár halottról vagy jót vagy semmit, tanulságos visszaidézni a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal életének és haldoklásának főbb mozzanatait. S elgondolkodni, mi lesz utána – írja a műemlékem.hu magazin.

Az alulfinanszírozottság és a társadalmi beágyazódottság hiánya miatt a huszonkettes csapdájába került a műemlékállomány egy része. Kovács Olivér beszélgetése Fejérdy Tamással, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökhelyettesével.

Öt védett vagy éppen védtelen, de mindenképpen megmentésre váró épített emlék: a 6-i bál közönsége nem lesz könnyű helyzetben, hogy melyiknek dobjon mentőövet. Egy miskolci faportál és egy korábban ellopott pinnyei Madonna szobor is a bálozók jóindulatára vár — írja a műemlékem.hu.

Öt jelölt mérettetik meg a nagyközönség előtt február 6-án, a Balsorsú Műemlékek Bálján: az abaújvári templom freskója után egy kőszegi kápolna és egy dobri présház mutatkozik be a műemlékem.hu magazinjában.

„Az ilyen fotók ereje többet tehet a szemek és lelkek felnyitására, mint sok beszéd és előadás. Örülök, hogy megnézhettem. 2009. XII. 18. Sólyom László” — az első bejegyzés a műemlékem.hu fotókiállításának vendégkönyvéből.

Eredményt hirdettek a Székesfehérvári Nemzeti Emlékhely fejlesztésének építészi ötletpályázatán. Bár ideákból nem volt hiány, a több mint félszáz pályamunka egyike sem fog jelen formájában megvalósulni. Pedig tavasszal el kell kezdeni a munkát, különben elúszhat az uniós pénz — számol be róla a műemlékem.hu.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!