Történelemportál

Szabadkőművesek és Trianon – Erdélyi körúton Raffay Ernő

Rovatok: Előadás

Három erdélyi városban, Kolozsváron, Csíkszeredában és Marosvásárhelyen tart előadást a következő napokban Raffay Ernő történész.

Június 20-án szerdán Kolozsváron tart előadást Raffay Ernő 18 órai kezdettel a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében (21 Decembrie sugárút 9.).

Csütörtökön 19 órától Marosvásárhelyen a Rendhagyó Történelemóra keretében az első világháború magyarországi vonatkozásairól beszél majd a történész. Az esemény az EMNT Maros megyei szervezete, a marosvásárhelyi Rákóczi Szövetség és a Kerecsensólyom Egyesület közös rendezvénye (helyszín: Deus Providebit Tanulmányi Ház, P-ţa Trandafirilor 61.).

Június 22-én pénteken Csíkszeredában hallgathatják meg az érdeklődők Raffay Ernőt. A 17 órakor kezdődő rendezvény helyszínének a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Szabadság tér 1.) nagy aulája ad otthont.

hirdetés

hirdetés

Előadásaiban a történész kiemelten foglalkozik a szabadkőművesség 19. század végén kezdődött radikalizálódásával és katolikus egyház ellenes küzdelmeivel, emellett kitér arra is, hogy milyen szerepe volt a titkos szervezetnek Magyarország feldarabolásában.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!