Történelemportál

Megemlékezés a Kerepesi temető 21-es parcellájánál november 4-én

Rovatok: Emlékezet

Minden budapesti temetőben találunk még ’56-os sírokat, de sajnos megváltás és törvényi védelem hiányában számos sírhelyet felszámoltak. 1982 óta a Kerepesi temető az enyészetnek átadott, pusztulófélben lévő parcelláját az 1989 tavaszán polgári kezdeményezésre alakult 56-os Kegyeleti Bizottság hozta rendbe társadalmi összefogással, és 1989. október 22-én avatták az ’56-os hősi halottak és áldozatok emlékhelyévé. 1999-ben Orbán Viktor avatta fel Gömbös László szobrászművész közadakozásból készült alkotását, az ’56-os szabadságharc hősi halottainak emlékművét.

A Fiumei úti Nemzeti Sírkert 21-es parcellájánál, az 1956-ban elesett hősi halottak és áldozatok tiszteletére felállított emlékműnél a hagyományos koszorúzás 2011. november 4-én (pénteken) 15 órakor kezdődik. Előtte 14:30 kor tartjuk Gömbös László szobrászművész sírkőavatását a temető 19. parcellájában.

Mindenkit szeretettel várnak a 21-es Parcella Emlékmű Alapítvány, az 56-os Kegyeleti Bizottság, és az Erdély Művészetéért Alapítvány tagjai nevében.

Tiszteljük meg hőseinket egy szál virággal és mécsessel!

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!