Történelemportál

Egy szélsőbalos kalandor – Fedőneve: Péterfi-Nagy László

Rovatok: Hírek

Múltját letagadva, mások jóhiszeműségét kihasználva próbált pénzt és információt szerezni az a szélsőbaloldali nézeteit korábban nyíltan vállaló történész, Péterfi-Nagy László, aki több konzervatív orgánum szerzőgárdájához is csatlakozott. Nagy László, nevet változtatva, magát üldözött jobboldali történészként beállítva majdnem mindenhol sikeresen eladta magát. A színjátéknak most azonban vége.

Nagy László az Echóban

Anarcho-kommunistából nemzeti konzervatívvá vedlett szellemi kalandort kénytelen leleplezni szerkesztőségünk. A magát Péterfi-Nagy Lászlónak nevező történész-doktorandusz az elmúlt másfél évben több konzervatív tudományos műhelyt, közéleti személyiséget keresett fel. Magát üldözött jobboldali történésznek állította be, aki még az ELTE doktori iskolájából is kénytelen volt távozni. Indoklása szerint az óta kezdte érezni a hátrányos megkülönböztetést, amióta a doktori munkájában több szabadkőműves vonatkozású eseményt akart bemutatni, erről azonban lebeszélték a tanárai. De „fontosabb volt az igazság”, ezért elhagyta kedves intézményét. Nemcsak újonnan szerzett ismerőseinek bírálta kemény hangnemben az ELTE doktori iskoláját, a Trianoni Szemlében közölt önéletrajzában úgy fogalmazott: „morális okok miatt” hagyta ott azt, tanulmányait jelenleg pedig a PPKE doktori iskolájában folytatja. Magát elsősorban Mindszenty József és ifj. gróf Andrássy Gyula kutatónak adja ki – el kell ismerni, módfelett hitelesen.

Személy és leírás, valamint karrier a jobboldalon

A „Jézus téged is szeret” feliratú pólókban járó, gyámoltalan kinézetű és viselkedésű 30 év körüli fiatalember profi színészi teljesítménnyel másfél év alatt különféle katolikus körök oszlopos tagjává, egyházi orgánumok interjúalanyává vált, szabadon mozog a különféle egyházi levéltárakban. 2010 novemberében személyesen Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől, a Mindszenty Társaság vezetőjétől vehetett át a parlamentben egy 250 000 forint értékű Mindszenty-kutatói ösztöndíjat. Így az sem volt meglepő, hogy májusban a Parlamentben tartott Mindszenty konferencia egyik fő előadója volt.

Péterfi-Nagy László, Koltay Gábor és Kiss-Rigó László (fotó: MH)

Péterfi-Nagy László, Koltay Gábor és Kiss-Rigó László (fotó: MH)

A Nagy Magyarország szerkesztőségében

Szerkesztőségünk néhány hónapja került kapcsolatba Péterfi-Nagy Lászlóval. A Trianoni Szemle, a Havi Magyar Fórum szerzője, számos konzervatív és katolikus konferencia szónoka – referenciái, ismeretségei alapján senkiben nem merült volna fel, hogy múltjának „sötétebb” fejezetei is lehetnek. Hamarosan kiderült azonban, hogy nem mindennapi szélsőbaloldali kommunista kalandor, kakukkfióka bukkant fel a Nagy Magyarország szerkesztőségében.

A Történelemportálon megjelent kisebb cikkeiért első körben nem kért anyagi juttatást, később egyre többször jelezte, nagyon nagy szüksége lenne pénzre, nem tudja befizetni a doktori iskola költségeit, nem tud jegyzeteket venni, nyilvános eseményre megy és lyukas a cipője, a feleségével már nem ettek két napja stb… Közben udvariasan próbált információkat szerezni tevékenységünkkel kapcsolatban.

De addig is kiderítettük

Nagy László a Péterfi előnevet felvéve 2010 elején került először kapcsolatba konzervatív oldallal, előtte néhány hónappal még a Magyarországi Kisebbségek Pártja EP-listáján szerepelt többek közt Lang Györgyi Pa-Dö-Dő énekes és Terry Black hivatásos transzvesztita társaságában mint a történeti kabinet elnöke. A párt 2006-ban alakult, elnöke Száva Vince, az MSZP roma tagozatának egykori ügyvezetője. Száva több testvére büntetett előéletű, a budapesti alvilág alakjai, szerencsére már mindnyájan megtalálták a lelki békét, hol másutt, mint a Hit Gyülekezetében.

Nagy László a TV2-ben

Nagy László 2006 óta a Magyar Antifasiszta Liga egyik vezetője, 2006 és 2009 között haknizott a Klubrádióban, a Napkeltében, a TV2-ben, a Kossuth Klubban – de még az Echo TV-ben is szerepelt egy vitaműsorban. Publikált az Eszmélet című marxista folyóiratban, valamint anarchista és antifa portálokon. Előszeretettel rajongott a különféle ateista-marxista tanokért és azokért a szervezetekért, akik ezeket képviselték. Több nyilvános rendezvényen is főszónokként figyelmeztetett a náci ideológia széleskörű hazai elterjedésére.

Ami még nem derült ki

Egyelőre rejtély, hogy a különféle deviáns, szélsőséges, anarchista, ateista, keresztényellenes csoportosulások vezéralakja milyen égi jelre fordult a katolikus egyház felé. Nem tudjuk, hogy köze van-e a Hit Gyülekezetéhez. Nem tudjuk, hogy ha egy megtért Saulusról van szó, akkor miért leplezte hazugságokkal életének sötét foltjait. Pontosan nem tudjuk, hogy kinek, milyen információkat adott át. Nem tudjuk, mit kutatott az egyházi levéltárakban. Ha valaki tudja a választ, kérjük, feltétlenül jelezze.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!