Történelemportál

Vincze Gábor a Nagy Magyarország főszerkesztője

Rovatok: Hírek

A kiadó felkérését elfogadva március 15-től Vincze Gábor hódmezővásárhelyi történész lett a Nagy Magyarország történelmi magazin főszerkesztője. A jövőben Vincze Gábornak meghatározó szerepe lesz a lap irányításában, tervei között szerepel a Kárpát-medence egyes tájegységeinek történészeiből álló szerkesztőbizottság létrehozása.

Vincze Gábor

Vincze Gábor, a Nagy Magyarország főszerkesztője

A Nagy Magyarország főszerkesztője az egyik legjelentősebb kortárs történész, a magyar–román kapcsolatok kiváló kutatója. Vincze Gábor 1962-ben született Békésen. 1991-ben szerzett történelem szakos diplomát a József Attila Tudományegyetemen. 15 évig az egyetem Társadalomelméleti és Kortörténeti Gyűjteményének volt kisebbségtörténeti szakreferense. Kutatási területe az erdélyi magyarság és a moldvai csángók 20. századi sorsa, Bukarest magyarságpolitikája, a magyar–román párt- és államközi kapcsolatok 1945 és 1989 közötti története. Ebben a témában egyedül vagy szerzőtársakkal, magyarul, románul, illetve angolul 15 könyve és mintegy 130 publikációja jelent meg. 2006 augusztusától a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központhoz tartozó Emlékpont muzeológus-történésze, addigi kutatási témája kiegészült a magyarországi református egyház 1945 utáni történetével.

A Nagy Magyarország továbbra is a magyar történelem témakörében állítja össze tematikus számait, kiemelt figyelmet fordítva az elhallgatott, kevéssé ismert témákra. A magazin mostanra az egyik legolvasottabb történelmi folyóirattá vált Magyarországon. Ez az eredmény példa nélküli a történelmi lapok piacán, hiszen versenytársaival ellentétben sem a Nagy Magyarország, sem a tortenelemportal.hu nem részesül állami támogatásban.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!