Történelemportál

Raffay Ernő előadásával kezdődik a trianoni emlékév Nagyváradon

Rovatok: Emlékezet

Április 1-jén, csütörtökön kezdődik Nagyváradon az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által meghirdetett trianoni emlékév. A rendezvénysorozat keretében 18 órától Raffay Ernő történész és Szidiropulosz Archimédesz szociológus, Trianon-kutató tart előadást a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében Be nem tartott ígéretek címmel.

Török Sándor, az EMNT Bihar megyei szervezetének elnöke elmondta: fontosnak tartja, hogy a rendezvényen tárgyaljanak arról, hogy a román állam a békediktátum megkötése előtt milyen ígéreteket tett, amelyek közül igen sokat nem tartottak be.

Török kijelentette, az emlékév körüli rendezvényekkel nem az EMNT vagy más szervezet szimpatizánsait kívánják megszólítani, hanem minden erdélyi magyart, éppen ezért hivatalos meghívót kaptak az RMDSZ és az MPP helyi vezetői is. Az emlékév során a tervek szerint havonta legalább egy Trianonról szóló előadás elhangzik majd Nagyváradon, illetve a megyében, de az EMNT országos elnökségének döntése értelmében országszerte megemlékeznek majd a diktátumról 2011 tavaszáig.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!