Történelemportál

Végvárutat szerveznek a Felvidéken

Rovatok: Műemlék

A Füleki Vármúzeum elindította a dél-szlovákiai várklaszter megszervezését. A cél egy közös európai kulturális útvonal bejegyeztetése és a közös programszervezés, érdekképviselet — írja a műemlékem.hu.

Füleki Vármúzeum

A Füleki Vármúzeum a Felső-magyarországi Várak Egyesületével karöltve az Európai Unió Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával 2009 végén elindította egy dél-szlovákiai várklaszter megszervezését. Az észak-magyarországi várak fenntartóit összefogó szervezetnek jelenleg 24 tagvára van, köztük olyan ismert erősségek, mint Eger, Sárospatak, Diósgyőr, Nógrád és Hollókő vára.

FülekA Füleki Vármúzeum célja összekapcsolni a határ túloldalán érdekelt szlovákiai célcsoport tagjait, az egykori Nógrád, Gömör, Abaúj-Torna és Zemplén megyék várainak tulajdonosait és fenntartóit Kékkőtől Királyhelmecig, így alakítva ki egyfajta — Szlovákiában új — érdekképviseleti fórumot, amelynek célja a szakmai együttműködés koordinálása és a közös programok megalkotása, a kínálat összehangolása.

 
A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!