Történelemportál

Műemlékem.hu fotókiállítás: az államfő volt az első látogató

Rovatok: Kiállítás

Az ilyen fotók ereje többet tehet a szemek és lelkek felnyitására, mint sok beszéd és előadás. Örülök, hogy megnézhettem. 2009. XII. 18. Sólyom László — az első bejegyzés a műemlékem.hu fotókiállításának vendégkönyvéből.

Sólyom László a műemlékem.hu fotókiállításán

Sólyom László a műemlékem.hu fotókiállításán

A halk párbeszéd foszlányai alapján a fotókiállítás nem csupán elnyerte a tetszését a köztársasági elnöknek, akit Mezős Tamás, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke kísért a Pince Galériában, de néhány kép alaposan meg is lepte. Akadt alkotás, amely előtt széles mosollyal állt meg Sólyom László — azonban a látogatás történetét kicsit korábban kell kezdeni.

December 18-án, pénteken nyílt meg a Táncsics utcai székház Örökség Galériájában a Mustra 2009 kiállítás, amely az örökségvédelem elmúlt egy évének legemlékezetesebb pillanatait, helyreállításait, kutatási eredményeit mutatja be. A tárlaton éppúgy helyet kapott az ELTE Múzeum körúti épületének homlokzati felújítása, seccóinak restaurálása, mint a Párbeszéd házának, a Párizsi Nagyáruház épületének felújítása, és Gyulafehérvárott a Lázói kápolna restaurálása. Kiállítottak védett műtárgyakat is, az építészeti múzeum új szerzeményeit.

műemlékem.hu fotókiállítás

A tárlatot Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke nyitotta meg, aki a Mustra megtekintése után hosszú perceket töltött a Pince Galériában a műemlékem.hu fotókiállításán, amely a KÖH jóvoltából és segítségével jöhetett ismét létre. Első látogatóként érkezett a tárlatunkra, s jónéhány perces szemlélődés után elsőként írt be a kiállítás vendégkönyvébe is.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!