Történelemportál

November 28-án lesz az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő döntője

Rovatok: Hirdetés

November 28-án Budapesten rendezik meg a 15-16 éves középiskolásoknak szóló Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő döntőjét. A fővárosban, valamint Pécsett, Miskolcon és Szegeden megrendezett középdöntőket követően 12 háromfős csapat mérheti össze tudását és kreativitását a végső fordulón.

A vetélkedőt a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Németh László Gimnázium hagyományteremtő szándékkal hívta életre, annak apropóján, hogy mindkét intézmény 2009-ben ünnepli alapításának 60. évfordulóját. A középdöntők Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Budapesten zajlottak 2009. szeptember 26-án. A versennyel a szervezőknek az is célja, hogy a diákok ne csak lexikai tudásukról adjanak számot, hanem kreativitásukat is latba vessék a versenyfeladatok megoldásánál.

A Nagy Magyarország történelmi magazin és a Történelemportál szerkesztősége gratulál a továbbjutóknak, és örömmel továbbítja az Eötvös József Gimnázium csapatának közleményét.

A budapesti Eötvös József Gimnázium 10. F humán tagozatos osztályának “Rosszcsont Rudik” nevű csapata csoportjának első helyezettjeként jutott a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Németh László Gimnázium által szervezett Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő döntőjébe. A csapat tagjai: Pap Dóra, Erzse Ágnes és Matyasovszky-Németh Márton, felkészítő tanáruk Tar Imre. A csapat eredményes felkészülést kíván a többi résztvevő számára.

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!