Történelemportál

Szegeden mutatkozik be a Nagy Magyarország történelmi magazin

Rovatok: Hírek

November 11-én 17 órakor a Móra Ferenc Múzeumban mutatjuk be a Nagy Magyarország új számát, amely a szlovákok történetét dolgozza fel. Az eseményt Dr. Tóth István, a Móra Ferenc Múzeum Történeti Osztályának vezetője nyitja meg. Dr. Gulyás László, a Szegedi Tudományegyetem docense a magyar–szlovák közös történelem vitatott pontjairól tart előadást. Ezt követően a júniusban indult új történelmi magazint Szakács Árpád lapigazgató mutatja be.

Nagy Magyarország: A szlovákok története

Nagy Magyarország: A szlovákok története

A Nagy Magyarország új tematikus száma hiánypótló kiadvány. A szomszédos ország többségi társadalmáról ilyen jellegű összefoglaló munka még nem jelent meg Magyarországon. A hazai közéletben a szlovákok története fehér foltnak számít, holott a szomszédos ország vezetőinek mentalitása, gondolkodása, politikája sok bosszúságot okoz hazánknak, sok megaláztatást a felvidéki nemzettestvéreinknek.

A hazai és felvidéki történészek közreműködésével készült cikkek kronologikusan mutatják be a szlovák történelem jelentősebb fejezeteit. Bepillantást nyerhetünk abba is, hogy miként látják a szlovákok a magyarokat a mai történelemkönyvekben. A magazin bemutatja azokat a mítoszokat is, amelyek hamisítással a szlovák történelem szerves részévé váltak. A kiadvány a kifejezetten a szlovákokról szól, így mellőzésre kerültek a magyar „sérelmek”, a kitelepítések, a Beneš-dekrétumok, a kisebbségi jogfosztások stb. A prémium lapkategóriába tartozó lapot továbbra is a legmagasabb nyomdai színvonalon adja ki a kiadó, így a magazin könnyen érthető, élvezetes stílusban népszerűsíti a történelmet.

Időpont: 2009. november 11. 17 óra
Helyszín: Szeged, Móra Ferenc Múzeum, Fekete Ház, Somogyi-utca 13. (földszinti Nagy-terem)

A kommentelés átemenetileg kikapcsolva. Az eddigi hozzászólások megvannak, csak nem látszanak.
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!