Történelemportál

Cikkek a visegrád aktában

Szombaton különleges programokban lesz részük a látogatóknak Mátyás király második feleségének, Aragóniai Beatrixnak az ünnepén – írja a műemlékem.hu magazin.

A hétvégén adták át a visegrádi királyi palotában az újjáalkotott Múzsák kútját. Ahogy egykor a Mátyás-kori eredetiből, ebből is bor folyik.

Rendkívül változatos termékek kerülhettek ki abból a bronzöntő műhelyből, amely Zsigmond király korában Visegrád központjában működött – írja az Archeologia Altum Castrum Online.

A két egymástól függetlenül megtalált albarelló, vagyis orvosságos edény hosszú utat járt be, míg végül a királyi palotában szemétbe vetették őket – írja az Archeologia.

Visegrád évszázadai – A római kor kezdete a Dunakanyarban címmel nyílt meg a Mátyás Király Múzeum kiállítása – írja a műemlékem.hu magazin.

Ugyan a magyar művészettörténészek többsége korábban elutasította, hogy személyekhez kössék a középkori, kevéssé dokumentált építkezéseket, műalkotásokat, lassan egységes történetté áll össze Johannes lapicida, azaz János kőfaragó mester páratlan karrierje – írja a műemlékem.hu magazin.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!