Történelemportál

Cikkek a szatmár aktában

A Szatmári Egyházmegye 1942-ben felszentelt megyéspüspökének életét szociális érzékenysége, az elnyomottak és az üldözöttek védelme kísérte végig.

Kizárólag román nyelvű tájékoztató táblákat helyezett ki a Szatmár megyei önkormányzat a megye zömében magyar vonatkozású műemlék épületeire az idegenforgalom fellendítését célzó projekt keretében.

Szobrot állítanának Bem Józsefnek a Szatmár megyei Szamoskrassón. A szatmárnémeti Szent István Kör tagjai közadakozásból valósítanák meg a lengyel tábornok büsztjét, amelyet 2010 szeptemberében avatnának fel.

Csütörtökön 14 órakor került sor a hajdani Ugocsa vármegyét bemutató kiállítás megnyitójára a Szatmár Megyei Múzeumban. Az Ugocsa – képek, történelem, hagyomány elnevezésű tárlat keretén belül a múzeum közönsége megismerkedhet az adott térség fennmaradt tárgyi emlékeivel.

Ötnyelvű ismertető táblákat helyez ki a műemlék épületekre a szatmárnémeti önkormányzat. Az elmúlt időszakban már 25, többnyire a történelmi városközpontban található ingatlanra került ki az ingatlan építésének körülményeit ismertető tábla.

FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!