Történelemportál

Cikkek a sepsiszentgyörgy aktában

Szeptember 20-án és 21-én tudományos konferenciát tartanak a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében A székely határőrzés évszázadai címmel.

kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban

Légi régészeti fényképek Udvarhelyszékről címmel látható hétfőtől a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Lovagtermében a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum vendégkiállítása.

Vincze Gábor

Székely Akadémia címmel előadás-sorozatot indított a sepsiszentgyörgyi RMDSZ és önkormányzat. A nyitó előadást csütörtök este tartotta Vincze Gábor a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

Sepsiszentgyörgy főterén vonulnak végig a honvédek

Az 1940. augusztus 30-i II. bécsi döntéssel Magyarország 43 492 négyzetkilométernyi területet kapott vissza, benne Székelyföldet is.

Gábor Áron ágyúja Sepsiszentgyörgyön (fotó: covasna.info.ro)

Nem marad Sepsiszentgyörgyön Gábor Áron ágyúcsöve, ugyanis a határozat nem kapott zöld utat a Kovászna megyei tanács ülésén. Vargha Mihály múzeumigazgató elkeseredve jelentette ki, hogy az elmúlt hónapok tárgyalásai hiábavalók voltak.

sepsi_konyv

Bevonulás Sepsiszentgyörgyre, 1940 címmel ma mutatják be József Álmos nyugalmazott tanár, helytörténész legújabb könyvét. A sepsiszentgyörgyi matematikatanárnak ez a nyolcadik könyve, a negyedik önálló kötete.

css.php
FIGYELEM! Elavult, nem támogatott böngésző! Töltsön le egy újat!